Školení trenérů 3. třídy

 

V termínu 5.-6. července proběhlo v pelhřimovské ZŠ Komenského školení trenérů 3. třídy a současně s tím i školení rozhodčích licence C pro kickbox. Kurzu se zúčastnilo celkem 9 členů Českého svazu kickboxu (ČSK) z toho 8 členů z našeho oddílu Wu-shu Pelhřimov.

 

Kurz, pod vedením Mgr. Petra Kotíka a jeho spolupracovnice pro anatomii a první pomoc Mgr. Terezy Duškové, byl rozdělen na dvě části. Teorie byla rozdělena na vzdělání jak trenérské činnosti, tak i na základní rozhodcovskou činnost v disciplínách kickboxu, kde se probíraly především rozdíly a pravidla pointfightingu, lightcontactu kicklightu, fullcontactu, lowkicku i K1.

Druhá část byla praktickou ukázkou toho, jak správně vést trénink dětí i dospělých, kde každý zúčastněný měl za úkol "převzít" roli trenéra. Po této části následoval závěrečný test, kteří všichni účastníci splnili a stali se tak oficiálními asistenty trenéra. Tento kurz byl základním úvodem do trenérské činnosti a lze na něj navázat vyšším vzděláním na trenérskou licenci B - 2. třída.

 

 

Oficiálními trenéry (přesněji asistenty) se stali: Tadeáš Hlásek (Reborn Jihlava), Petr Mach, Tomáš Houček, Petra Přenosilová, Michal Roučka, Petr Vaculín, Tomáš Tajchl, Matěj Tajchl a Lukáš Bártů.

Gratulujeme a těšíme na rozšíření trenérské působnosti nejen v Pelhřimově.