Czech Open WKS

 

Ve dnech 24.-26.5. proběhl v Lounech mezinárodní turnaj s názvem WKS Czech Open. Soutěž ve wu-shu, kung-fu a sanda (čínský box) byla rozdělena do dvou dnů a celkově se jí zúčastnilo více než 300 soutěžících z České republiky, Slovenska, Maďarska, Německa, Polska a dokonce přijeli i zástupci USA a Číny.

V sobotu proběhla soutěž sestav a forem tradičního wu-shu (kung-fu) a současně s ní i čínský box s plným kontaktem (sanda). Finálové zápasy sanda byly naplánované na sobotní galavečer, kde jednotlivé zápasy byly proloženy ukázkami sestav tradičního i moderního wu-shu. V neděli pak proběhla soutěž sestav sportovního wu-shu a čínský box s lehkým kontaktem (qinda). Pořadatelé měli pro vítěze připraveny medaile, které se pro urychlení soutěže, rozdávali hned po skončení jednotlivých kategorií.

Členové oddílu Wu-shu Pelhřimov - jmenovitě Pavel Táborský, Michal Roučka a Petr Vaculín - se zúčastnili sobotního klání v sestavách tradičního kung-fu, kde pod vedením Martina Dvořáka vybojovali 1x zlatou, 2x stříbrnou a 1x bronzovou medaili.

 

 

Výsledky našich borců:

 

Petr Vaculín - 1. místo v kategorii flexibilní (ohebné) zbraně

                     - 2. místo v kategorii veteráni muži+ženy

 

Michal Roučka - 2. místo v kategorii tradiční dlouhá zbraň

                          - 3. místo v kategorii tradiční severní pěst

 

Gratulujeme k pěkným výkonům a děkujeme všem, kteří nám fandí.

Výjezd na tento turnaj byl podpořen rozvojovým fondem města Pelřhimova, děkujeme!