Stříbro a bronz ze světového poháru - Austrian Classics

 

Od 12.4 do 14.4. probíhal v olympijské hale v Innsbrucku Světový pohár v kickboxu asociace WAKO, Austrian classics 2019. Na tento turnaj dorazilo více jak 2200 závodníků z 39 zemí světa. Soutěžilo se v kategoriích pointfighting, lightcontact, fullcontact, K1 a kicklight. Ve výpravě Českého svazu kickboxu byli i tři zástupci oddílu Wu-shu Pelhřimov.Míša Dománková, Adélka Tajchlová a Jára Dvořák soutěžili v disciplíně pointfighting a dokázali přispět k medailovému zisku českého týmu.

 

Jako první vstoupila do turnaje Míša (pointfighting začátečnice 8-12 let -32kg). Předvedla bojovný výkon, ale bohužel byla vyřazena v eliminacích a celkově obsadila 5.místo. 

 

Adélka (pointfighting dívky 8-9 let +36kg )v semifinále podlehla soupeřce z Itálie a získala tak bronzovou medaili. 

 

 

Ještě lépe si počínal Jára (pointfighting chlapci 8-9 let +36kg), který se probojoval až do finále ,kde však na svého rakouského soupeře nestačil a vybojoval tak stříbrnou medaili. 

 

Svěřenci trenéra Martina Dvořáka předvedli bojovné srdce a jejich výkony jsou příslibem do budoucna. Děkujeme rovněž rodičům za doprovod a podporu a všem gratulujeme! 

 

 

Článek byl zveřejněn na internetovém portálu Vysočina news